19:00

Sunnemo IF

Sunnemo IF hemma 4-2

Seriepremiär för vårt div 7lag och att intresset för laget var stort syntes då det var ganska bra med folk på läktarplats trots spel på konstgräset.
Spelmässigt visade sig dock inte hemmalaget från sin bästa sida i första halvlek då Sunnemo genom tufft löpvilligt spel kunde stå upp överraskande bra. Vi hade inte riktigt tålamodet att låta bollen gå utan lurades in i mer pang pang spel med korta anfall som växlade mellan lagen. Detta spel gynnade Sunnemo som hade mer folk med i djupledsspelet villket gav dom orande många halvlägen. Vi hade svårt att få till nått ordnat anfallspel då vi hade svårt att få fast bollen offensivt så vi hann sällan fylla på med folk innan de kunde vända på spelet.
Det var därför inte helt ologiskt att en spelvändning gav dom 0-1 i den 28:e minuten då en djupledsboll på vår högersida gav ett friläge som enkelt utnyttjades.
Detta satte ner humöret på oss och då vi samtidigt fick en del tjuvsmällar utan åtgärd blev frustrationen än större tills det till slut rann över för Kigge i den 38:e minuten. Detta innebar en onödig eftersläng i straffområdet när bollen var på väg till inkast eller troligen redan var utanför sidlinjen. Domaren såg det hela o blåste straff vilket det då troligtvis inte skulle varit då bollen var död. Straffen sattes säkert i nät utan chans för Tobbe.
Vi hade i första halvlek sparsamt med chanser och när vi fick in bollar var vi alldeles för tafatta framför mål o stod o tittade på istället för att gå på bollen.
0-2 i paus var inte det man väntat sig efter man sett laget i träningsmatcherna och nu gällde det att samla ihop sig i paus för att få fram en lösning på det bristfälliga spelet.

Vet inte vad som sas men det blev en totalomvandling i andra halvlek med bara ett lag på plan. Några detaljer som syntes var att Vaif gick över till 4-4-2 vilket gjorde att vi fick mer tyngd i anfallspelet. Vidare kom Millenko in i spel och även om de gyllen åren är några år borta fick han visa upp hur man lugnar ner spelet samt visa upp ett passningsspel som ingen annan på planen var i närheten av. Att sen Sunnemos fysiska spel tog mer på dom än på Vaif visade sig också då de inte alls hade samma löpvilja i andra halvlek. Detta tillsamman med att Vaif är ett klart spelskickligare lag gjorde andra halvlek till en enda lång Vaifpress och då reduceringen kom redan i den 53:e minuten fick hemmaspelarna ännu mer luft under vingarna. 1-2målet kom efter ett mycket fint anfall där bollen gick på ett snöre mellan flera spelare innan Nenad lyfter fram en boll som friställde Per J och han satte den säkert i nät.

Vaif fortsatte pressa och fick många halvchanser samt ett par bollar i ribban men kvitteringen lät vänta på sig.
Det är dock så att den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge då 2-2 målet var en härlig pärla.
Marco o Jawad duttade med bollen mitt på deras planhalva innan bollen kom framför fötterna på Marco ca 25met från mål o han klämde till. Det blev en drömträff o bollen seglade in i målisens vänstra kryss och detta mål kommer nog ligga högt på årets mållista på Konstgräsplanen.
Våra farligheter kommer tätare o tätare ofta genom Jawad som har flera fina lägen men stannade ofta upp istället för att ta chansen att löpa sig fri o då hann de samla sig i fösvaret.
Till slut kommer dock målet för honom när Tobbe rensar upp ett bakåtpass och via en touch på ett försvarshuvud blir Jawad totalren. Han drar iväg men än en gång stannar han upp för att dra sin motståndare men denna gång hinner han dra honom två gånger innan understöd hinner komma vilket gör att han enkelt kan rulla in bollen.
Vi kommer även ofta fram på högerkanten genom Per J som visar upp ett spel som gör att man skulle önska få se honom i ett annat av klubbens lag.

Sunnemo gör ett kort försök att få till några farligheter och kan komma fram till några inlägg som kändes halvfarliga innan vi tar tag i spelet igen med nya farligheter som följd. Vi har ytterligare någon boll i ribban innan Per J kan stänga matchen genom ännu ett säkert avslut i friläge till höger i straffområdet. Marco kastar ett inkast som efter några studsar hit o dit via en försvarare hamnar hos Per.

Till slut en mycket rättvis seger även om det tog lite tid innan spelskickligheten tog ut sin rätt men vi ska vara medvetna om att vi kommer möta liknande motstånd i många matcher så vi måste hålla i vår spelplan o inte dras med i någon
vildavästernfotboll. Naturligtvis är det kul att se så många skickliga spelare i detta lag och det spel de bitvis visar upp, men som jag var inne på förrut finns det spelare som inte skulle göra bort sig i representrationslaget.

Matchfakta. 4-2 (0-2)

0-1 28min Friläge efter genomspel på vår högerkant
0-2 39min Straff Onödig men ev skulle det inte varit straff då bollen nog var död.
-----------------------------------------------
1-2 53min Per J (Nenad) kanonanfall som Per avslutar säkert i friläge till höger
2-2 71min Marco kanonskott fr ca 25met i målisens vänstra kryss
3-2 77min Jawad (Tobbe R) Tobberens som via försvarshuvud friställer Jawad
4-2 81min Per J friläge till höger i straffområde efter tillbakastuds från försvarare